Tinerii si relatia cu autoritatile locale

Tinerii și relația cu autoritățile publice

Tinerii și relația cu autoritățile publice

În cadrul proiectului ”Generația Z – când nevoile devin idei și ideile – acțiuni fâșnețe” acordăm o importanță deosebită relației dintre tineri și autoritățile publice. De ce? poate vă întrebați… Pentru că noi credem cu tărie că dezvoltarea comunitară se întâmplă la intersecția colaborării dintre aceste două părți. Noi ne-am străduit să creăm cât mai multe contexte în care tinerii și autoritățile locale să aibă șansa să discute și să înceapă să găsească împreună soluții pentru problemele comunității. 

În perioada 27-29 aprilie am adunat gașca de tineri implicați și am fost în vizită la București ca să ne întâlnim cu experți cheie din domeniul politicilor publice de tineret. La București voluntarii noștri s-au întâlnit cu un parlamentar și au mers chiar și într-o vizită de recunoaștere la Palatul Parlamentului! Nu s-au oprit aici, ci au trecut și pe la ANPCEDFP, agenția care gestionează programele Erasmus + și Corpul European de Solidaritate, pentru a afla mai multe despre oportunitățile pe care le au la dispoziție. 

Toată această deplasare a avut un scop bine definit – să îi aducă pe tineri față în față cu modul în care se iau decizii când vine vorba de oportunități pe care le au la îndemână, dar și să prindă curaj pentru a le accesa.  

Una dintre participantele noastre, Arabela, ne-a împărtășit că “Experiența a fost una frumoasă, interesantă și plină de noi cunoștințe! Aceste instituții te învață și îți arată cum este de fapt în backstage și ce mari oportunități poți accesa prin voluntariat!”.  

Credem cu tărie că generațiile noi au puterea de a produce impact în comunitățile din care fac parte! Noi trebuie doar să ne asigurăm că le creăm contextele în care aceștia pot să își împărtășească opiniile și pot să povestească despre cum se raportează la viitor. 

Adevărul este că doar împreună putem produce o schimbare, iar, din ce-am văzut până acum în cadrul proiectului, autoritățile au nevoie de tineri la fel de mult pe cât tinerii au nevoie de autorități! 

Tinerii pot să vină cu perspectivele lor proaspete și pot să puncteze nevoi care poate sunt mai puțin vizibile pentru autorități, iar autoritățile pot să sprijine tinerii în implementarea ideilor lor și în găsirea de soluții care să servească întregii comunități! 

 

Comments are closed.