Asociația de Sprijin Comunitar

Despre noi

Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării personale tinerilor și participării active la viața comunității, înființată în anul 2000. Ne concentrăm pe educația și dezvoltarea tinerilor, sprijinindu-i în realizarea potențialului lor și în conștientizarea faptului că pot avea viitorul pe care și-l doresc. Prin educație, dezvoltare personală și implicare comunitară, contribuim la formarea unei generații de tineri pregătiți să facă diferența în lume.

Echipa

Loredana Dinu

aka „Doamna Lore”

Director și fondator

Loredana are peste 25 de ani de experiență dedicată tinerilor și dezvoltării lor în cadrul organizațiilor non-guvernamentale

2)

Iustina Grădinariu

voluntar ACS și purtător de cuvânt CLT Piatra - Neamț

Iustina este un membru activ al Asociației de Sprijin Comunitar (ACS) și deține poziția de purtător de cuvânt în Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Piatra - Neamț.

Spirit pozitiv și sociabil

Iustina se descrie ca fiind o persoană cu o personalitate radiantă, mereu dispusă să cunoască oameni noi și să se implice în proiecte. Extrem de sociabilă, (uneori prea) nerăbdătoare, cu o dorință arzătoare de a trăi din plin „aventura” vieții, Iustina are, totuși, și o latură foarte matură, care o face să exploreze domenii mai puțin specifice adolescenței.

Determinare și visuri îndrăznețe

Pasionată de citit, de psihologie și filozofie, Iustina este o tânără puternică, care se trezește în fiecare dimineață cu determinarea de a-și urmări visurile și, în același timp, un suflet sensibil care investește pasiune în tot ceea ce face.

În vara anului 2022, Iustina a preluat responsabilitatea și provocarea de a fi purtător de cuvânt în CLT, o poziție pe care a primit-o cu inima deschisă. Este recunoscătoare pentru că a fost aleasă de colegii săi minunați și pentru că a reușit să obțină rezultate remarcabile, atât în cadrul ACS, cât și în viața de zi cu zi, rezultate pe care crede că nu le-ar fi atins de una singură.

Sensibilitate și implicare plină de pasiune

Asociația de Sprijin Comunitar ACS a alimentat dorința Iustinei de a se implica în comunitate prin proiecte captivante care au contribuit la dezvoltarea sa pe termen lung și la consolidarea valorilor și principiilor sale morale. Pentru ea, ACS este ca un puzzle interactiv, o poveste lungă cu numeroase provocări, amintiri frumoase care o definesc ca om și lecții neprețuite pe care nu le-ar fi învățat altfel. ACS a transformat-o dintr-o persoană solitară într-una solidară, dintr-una timidă într-una creativă, dar mai presus de toate, a contribuit la evoluția ei de la un tânăr perspicace la un adult de succes.

Mihaela Bianca Barna Unguru

voluntar activ și consilier CLT Piatra - Neamț

Bianca este un membru dedicat al Asociației de Sprijin Comunitar (ACS) și, începând cu anul 2022, un membru activ al Consiliului Local al Tinerilor (CLT).

Bianca se remarcă prin natura sa empatică și prietenoasă, în care strălucește dorința de a-i ajuta și de a-i sprijini pe cei din jur. Este cunoscută pentru sensibilitatea ei, dar și pentru generozitatea sa necondiționată. Deși are numai un an de când s-a alăturat asociației, Bianca s-a integrat repede în ceea ce a devenit a doua familie, primind și oferind la rândul ei foarte multă căldură.

Entuziastă și curioasă să descopere noi oportunități alături de colegi, dar și cu un spirit civic dezvoltat, dornică să aducă schimbarea în viața tinerilor din Piatra - Neamț, Bianca s-a implicat în organizarea activităților dedicate acestora, demonstrând că schimbarea pornește de la noua generație și că rezultatele mari se pot obține prin parcurgerea mai multor pași mici. Este o persoană ambițioasă și deschisă, care încearcă zi de zi să devină o versiune mai bună a sa.

Asociația de Sprijin Comunitar a ajutat-o pe Bianca să se regăsească pe ea însăși, să își descopere pasiunile și valorile și i-a oferit, în același timp, un grup de sprijin, alături de oameni cu care se simte ca „acasă”. Participând la proiectele ACS, ea a învățat ce înseamnă organizarea unui eveniment, munca în echipă și a învățat să-și asume responsabilități. ACS a ajutat-o pe Bianca să evolueze ca persoană și i-a dat ocazia să-și creeze amintiri de neuitat, alături de tineri fâșneți și dornici de a aduce o schimbare în societate.

Jasmine Ioana Neidyn Bâgu

voluntar activ și primar CLT Piatra - Neamț

Jasmine, sau Jasy, cum îi spun cei apropiați, este unul din voluntarii cei mai activi ai Asociației de Sprijin Comunitar (ACS) și deține din vara anului 2022 poziția de primar în Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Piatra - Neamţ.

Dorință de creștere personală

Jasmine se descrie ca fiind o persoană mereu în căutare de noi aventuri, încercând lucruri noi de câte ori are ocazia și bucurându-se de momentele în care are ocazia să-și iasă din zona de confort.

Angajamentul pentru comunitate

Este o fire iubitoare de socializare, căreia îi place să cunoască persoane noi, să stabilească conexiuni cu acestea și să învețe cât mai multe lucruri în tot acest proces. Este ambițioasă, ușor perfecționistă, mereu dornică să se implice și să își pună amprenta în proiectele organizației.
Fiind elevă la profil pedagogic, este pasionată de psihologie și de domeniile creative precum muzica și arta. O fire sensibilă, ce lucrează cu tot sufletul atunci când întâlnește un proiect în care se regăsește.

Spiritul de echipă

Asociația de Sprijin Comunitar ACS a făcut o schimbare majoră în viața lui Jasmine, făcând-o să prindă încredere în ea, să descopere și să pună în aplicare abilități pe care nici nu știa că le are. De la o persoană ce prefera să se descurce pe cont propriu, a ajuns o iubitoare a muncii în echipă, apreciind enorm amprenta pe care colegii de proiect au lăsat-o asupra ei. Datorită ACS, a devenit o persoană mult mai puternică și hotărâtă, căpătând pe parcurs amintiri neprețuite și învățând lecții pe care le va lua cu siguranță mai departe pe parcursul vieții.

Alessia Huci

voluntar activ și viceprimar CLT Piatra - Neamț

Alessia Huci este, de asemenea, unul din cei mai activi voluntari ai Asociației de Sprijin Comunitar (ACS) și deține din iulie 2022 poziția de purtător de cuvânt în Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Piatra - Neamț.

Loialitate și optimism

Alessia se descrie ca fiind o persoană modestă, calmă, mereu dispusă să cunoască oameni noi și să se implice în diverse proiecte. Este o persoană loială, pe care poți conta mereu atunci când ai nevoie, este răbdătoare, muncitoare și mereu implicată.
Este o fire pozitivă, care mereu oferă un strop de speranță când toată lumea e cu moralul la pământ.

Tenacitate

Asociația de Sprijin Comunitar ACS a ajutat-o pe Alessia să-și sporească dorința de a participa la cât mai multe proiecte și activități de voluntariat, ajutând-o totodată să se dezvolte și pe plan personal. Alessia spune că aici a avut ocazia de a cunoaște oameni minunați, cu care acum are o legătură foarte strânsă și care, din colegi de echipă, au devenit nelipsiți din viața sa, ca niște membri apropiați ai familiei. Datorită ACS, a reușit să devină o persoană mult mai sociabilă, mai puternică și mai stăpână pe ea însăși. Alessia are atât amintiri de neuitat alături de familia ACS, cât și lecții care o vor ajuta mai târziu în viață.

Încurajăm tinerii să fie lideri ai propriei vieți și să învețe să-și asume responsabilitatea pentru alegerile și acțiunile lor, într-un spirit de autodeterminare și independență.

Construim o societate în care tinerii să fie actori activi și creativi în modelarea propriilor destine. Ne propunem să creăm o cultură a colaborării și a implicării active, unde fiecare tânăr să fie motivat pentru a contribui la transformarea pozitivă a societății. Oferind sprijin și resurse tinerilor, ajutăm la formarea unei noi generații de lideri responsabili și implicați care vor deveni artizanii unui viitor de succes.

ourvalues2