Start Jungla Urbană în Piatra Neamț

Tinerii nemțeni conștientizează rolul societatății civile la ediția dublă a Junglei Urbane 2024 #CivilSociety Edition

 

#ONGfâșneț

Jungla Urbană, un eveniment cu și pentru tinerii din județul Neamț a avut loc anul acesta în ediție dublă, pe 20 aprilie 2024 în Piatra-Neamț și pe 27 aprilie 2024 în Târgul Neamț. Evenimentul a fost organizat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”, în parteneriat cu Rotary Club Cetatea Neamtului & Club Interact Cetatea Neamtului. O ediție aparte, cu numărul 14, a reunit energia și ideile a două comunități din județul Neamț, astfel, toți tinerii dornici de aventură între 14 – 25 ani din județul Neamț au putut participa. Anul acesta, Jungla Urbană a adus în prim-plan societatea civilă. În lumea în care trăim, devine din ce în ce mai important să fim conștienți de impactul pe care societatea civilă formată din organizații și cetățeni îl are asupra dezvoltării și bunăstării comunităților noastre.                

În Piatra-Neamț, evenimentul a contabilizat 57 de echipe înscrise, 171 de concurenți, 100 de voluntari implicați (90 din Piatra, 10 din Târgu Neamț), peste 800 ore de voluntariat în ziua Junglei, 3 echipe câștigătoare, iar în Târgu Neamț 16 de echipe înscrise, 48 de concurenți, 60 de voluntari implicați, peste 360 ore de voluntariat în ziua evenimentului. Activiatea voluntarilor a fost una însemnată și înainte de ziua cea mare, aceștia realizând activități de  planificare, creare de trasee, creare de indicii, comunicare cu partenerii, promovare în social media, recrutare de participanți, instruirea voluntarilor și a concurenților, pregătirea materialelor pentru competiție și, nu în ultimul rând, derularea competiției în sine. Ediția din Târgu Neamț a evenimentului a fost organizată în parteneriat cu Interact Fălticeni și Clubul Interact Cetatea Neamțului.

Printre provocările pe care participanții le-au întâlnit au fost numeroase indicii pe tema societății civile și necesitatea interpretării corecte a acestora menite să îi ducă la următoarele checkpoint-uri. Aceștia au fost ghidați spre repere importate și puncte cheie pentru a căuta informații și a răspunde la întrebări. Atât în Piatra Neamț, cât și în Târgu Neamț, primele 6 echipe care au reușit să ajungă la finish au intrat în semifinală, iar, ulterior, 3 dintre ele au ajuns în finală. Cu ajutorul sponsorilor, au fost oferite 3 premii în bani, menite a recunoaște efortul celor 3 echipe câștigatoare. Mulțumim partenerilor noștri, Fundația Autonom, Dinamic ’92, Vitamin Aqua, StayFitGym!        

Jungla Urbană 2024 #CivilSociety Edition a demonstrat că societatea civilă este fundamentul unei comunități unite și incluzive, în care fiecare dintre noi are o voce și un rol activ în modelarea propriului viitor. Pentru tinerii din Piatra Neamț, a reprezentat un pas important în direcția educării lor asupra importanței societății civile.

________

Proiectul #ONGfâșNeȚ este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar ACS prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Comments are closed.