WhatsApp Image 2024-04-29 at 10.03.18

ONGfâșNeȚ, proiectul promotor al ONG-urilor nemțene, a ajuns la final

 

#ONGfâșneț

Duminică, 28 aprilie, a avut loc primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț! Evenimentul de final al proiectului #ONGfâșneț, târgul de ONG-uri a celebrat întreaga activitate a proiectului, conectând oamenii cu poveștile inspiraționale ale ONG-urilor. Într-o atmosferă captivantă, pe Platoul Curtea Domnească din Piatra-Neamț, organizațiile și oamenii din oraș au stat la povești și au petrecut o după-amiază plină de activități împreună!                 

„Organizațiile sunt factorii determinanți ai schimbării de care are nevoie o comunitate. Fac o muncă relevantă și generează schimbări extraordinare, dar impactul lor rămâne, de multe ori, în umbră. De aceea, organizarea primului târg de ONG-uri drept evenimentul de final al proiectului #ONGfâșNeȚ a fost o idee oportună! Fiecare ONG a avut propriul stand și a organizat o activitate atractivă și reprezentativă pentru vizitatori. Dorim să le mulțumim și pe această cale pentru implicare”, a precizat Loredana Dinu, manager de proiect. Cele 11 organizații nemțene care au participat sunt: Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”, Fundația Autonom, Fundatia Motivation România, Asociația Născută Înger, Asociația Sens Civic, AIL Roman 2002, Centrul de Incubare Creativ-Inovativ de Afaceri (CICIA), Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – LUCEAFĂRUL, HAM Piatra-Neamț, O facem Piatra-Neamț, Asociția Ajungem Mari. Acestea, alături de membrii și voluntari, au pregătit activități captivante pentru toți cei prezenți: Mini-quizz, ateliere handmade, baloane buclucașe, ateliere de joacă, reciclare creativă, pictură pe față și multe surpize!

Timp de 12 luni, Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” a implementat proiectul #ONGfâșNeț, ale cărui obiective principale s-au îndreaptat spre promovarea activităților ONG-urilor și informarea publicului larg cu privire la impactul pe care sectorul neguvernamental îl are în judetul Neamț. Aflat la final, proiectul a ajuns în mod direct la peste 100 de persoane care s-au implicat în activități ale organizațiilor, iar rezultatele proiectului la aproape 22000 de locuitori ai județului Neamț. Activitățile proiectului #ONGfâșNeț au fost organizate de tineri voluntari, motivați și dornici de a construi o comunitate puternică, sub îndrumarea cu suflet a doamnei Lore. Evenimentele și activitățile proiectului au avut rolul de a dezvolta o percepție pozitivă la nivelul publicului tânăr (și nu numai) cu privire la rolul, munca și provocările întâlnite în ONG-uri. Jungla Urbană 2024 #CivilSociety Edition, cele 10 reprezentații ale Caravanei de Teatru Forum, Ziua Porților Deschise și ongREconnect #ONGfâșneț, seria de 10 podcast-uri L’ONG Story Short și platforma ONGneamt.ro sunt doar o parte dintre activitățile care au consolidat societatea civilă și au adus mai aproape de public dialogul deschis și activitatea organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț.

________

Proiectul #ONGfâșNeȚ este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar ACS prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Comments are closed.