Final poza

Tabăra de Comunicare & Leadership – Seria 1 – Impresii din proiect

Tabăra de Comunicare & Leadership – Seria 1 – Impresii din proiect

Vine vara, bine-mi pare, este vremea de implicare! Se anunță o vară pliiină de activități interesante! Am vrut să profităm de perioada estivală ca să pregătim 2 serii de ateliere de comunicare & leadership pentru tinerii din cadrul proiectului nostru. 

Astăzi revenim cu impresii la cald de la prima activitate de acest gen pe care am organizat-o! Ziua de 13 iunie ne-a prins pe picior de plecare spre Vatra Moldoviței din județul Suceava, locul în care ne-am petrecut împreună câteva zile magice, încărcate de conexiune, învățare și chiar distracție!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totul a început cu un “Copac al așteptărilor”, unde participanții și-au trecut fricile și dorințele. Aruncați un ochi prin poze ca să vedeți ce ne-au spus! 

S-a întâmplat și etapa de cunoaștere, iar apoi s-a trecut la treabă! Provocarea pentru tinerii noștri a fost să-și imagineze un oraș așa cum și l-ar dori ei. I-am rugat să includă în “harta orașului” toateee elementele esențiale pentru locuitori și să se gândească atât la regulile acestui oraș, cât și la valorile care să-l guverneze. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce-a ieșit ne-a surprins! Atâta creativitate și bunătate este în tinerii aceștia! Prin proiectul nostru ne dorim să le oferim ocazia în care să-și imagineze lumea așa cum ei își doresc. Apoi, le oferim și contextele în care să construiască baza pentru cum vor să arate orașele și comunitățile lor. 

Jocurile practice i-au purtat pe tineri printr-o experiență care le-a arătat importanța planificării, a distribuirii sarcinilor într-o echipă, dar și a resurselor dintr-un proiect. 

S-au explorat teme precum cum luăm deciziile în echipă, dar și ce înseamnă lider versus un șef. Participanții noștri harnici s-au împărțit pe echipe mixte cu reprezentanți din toate CLTurile, iar apoi au identificat nevoile comune ale acestor comunități, precum și nevoile particulare! Iubim să-i vedem în acțiune și să le dăm ocazia în care să își folosească simțul critic și capacitatea de observație! 

Tinerii ȘTIU care sunt problemele din comunitate – infrastructura deficitară, lipsa locurilor de muncă, inexistența unor centre de tineret și a oportunităților manifestare a tinerilor din punct de vedere artistic, cultural sau sportiv…!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suntem tare mândri să îi vedem cum devin tot mai curajoși în a-și articula ideile, mai hotărâți în a face o diferență și mai conectați între ei! 

Zilele acestea ne-au făcut să ne amintim DE CE suntem împreună și astfel, încărcați cu energie pozitivă și motivație, pornim înapoi în comunitate ca să ne punem pe treabă!

Vă lăsăm cu o serie de testimoniale de la participanții din cadrul primei tabere de Comunicare & Leadership!

 

 

Comments are closed.