DSCN3151

Tabăra de Comunicare & Leadership – Seria 2 – Impresii din proiect

Tabăra de Comunicare & Leadership – Seria 2 – Impresii din proiect

Acum câteva zile am plecat cu cea de-a doua grupă de tineri la Valea Moldoviței pentru Cursul de Comunicare & Leadership! Cu toate că programul zilelor petrecute împreună a fost în mare parte asemănător cu cel din prima serie de curs, fiecare grup are particularitățile sale. Astfel, experiența a avut noi dinamici, s-au împărtășit perspective proaspete și ne-am încărcat cu toții cu energie și motivație pentru lunile ce urmează. 

Am petrecut împreună câteva zile intense și pline de activități care mai de care – de la teatru forum, la treasure hunt sau world cafe. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metoda teatrului forum i-a învățat pe tineri să identifice modurile prin care o persoană care este supusă opresiunii poate lua atitudine și își poate schimba soarta. Rând pe rând, tinerii prezenți la reprezentația piesei au devenit ei înșiși parte din piesă, intervenind pe parcursul ei pentru a oferi alte perspective personajelor și pentru a da o altă turnură poveștii. 

În cadrul activităților de treasure hunt ne-am distrat lucrând în echipă și descoperind spațiul în care ne-am petrecut timpul împreună. Ne plac metodele non-formale de educație tocmai pentru că sunt educative și antrenante în același timp!

O altă experiență inedită pentru CLT-iști din Târgu Neamț, Piatra Neamț, Horia și Săbăoani a fost participarea la o activitate Cafenea Publică, în care am povestit despre implicarea tinerilor în comunitate si am clarificat DE CE suntem împreună și CE ne dorim să construim împreună în comunitatea noastră. 

Zilele acestea ne-am cunoscut, ne-am apropiat, ne-am dat seama ce vrem să luăm cu noi acasă, în comunitățile noastre și cum putem să contribuim la a-i încuraja și pe alți tineri să se implice! Mulțumim, dragilor, pentru deschidere și prezență! A fost o mare bucurie să fim împreună! 

Cum măsori impactul unei experiențe de învățare? Forme sunt multe, dar vrem să lăsăm cuvintele participanților să vorbească. Vă invităm să parcurgeți o serie de testimoniale!

 

Comments are closed.