DSC_9227

Învățare prin aventură la Jungla Urbană 2023 #MediaLiteracy Edition!

#ONGfâșneț

Sâmbătă, pe 16 septembrie, am trăit o experiență inedită, unică și fascinantă, cu echipe unite, dornice de cunoaștere și aventură, cu zâmbete și multe momente memorabile, cu abilități noi de educație media, dezvoltate într-un mod distractiv.

Evenimentul a contabilizat 52 de echipe înscrise, 80 de voluntari implicați și peste 600 ore de voluntariat numai în ziua Junglei. Printre provocările pe care participanții le-au întâlnit s-au numărat identificarea surselor de știri de încredere într-o lume plină de informații contradictorii și interpretarea corectă a indiciilor menite să îi ducă la următoarele checkpoint-uri. Participanții au fost ghidați spre redacții de știri, sediul unei foste fabrici de hârtie și alte locuri culturale relevante din municipiul Piatra Neamț pentru a căuta informații și a răspunde la întrebări. Primele 6 echipe care au reușit să ajungă la finish în cadrul Junglei Urbane 2023 #MediaLiteracy Edition au intrat în semifinală, iar, ulterior, 3 dintre ele au ajuns în finală. Cu ajutorul sponsorilor, au fost oferite 3 premii în bani, menite a recunoaște efortul celor 3 echipe câștigatoare.               

Entuziasmați de magia competiției, concurenții ne-au mărturisit că:

Voluntarii, piatra de temelie a organizării evenimentului

Voluntarii au adus pasiune, energie și resurse cruciale pentru ca toate să se desfășoare în ordine! În cadrul Junglei Urbane 2023 #MediaLiteracy Edition, s-au implicat peste 80 de voluntari, însumând peste 2000 ore de voluntariat pentru planificare, creare de trasee, creare de indicii, comunicare cu partenerii, promovare în social media, recrutare de participanți, instruirea voluntarilor și a concurenților, pregătirea materialelor pentru competiție, derularea competiției în sine.

Aceștia ne-au împărtășit că:

 

Jungla Urbană 2023 #MediaLiteracy Edition a demonstrat că educația media nu trebuie să fie un proces plictisitor sau teoretic, ci poate deveni o experiență interactivă și captivantă. Pentru tinerii din Piatra Neamț, a reprezentat un pas important în direcția educării acestora pe teme ce țin de media literacy.

Ne exprimăm recunoștința față de toți cei care au avut încredere în noi și apreciem pe cei care ne-au susținut, inclusiv voluntarii, concurenții și, în special, sponsorii, deoarece fără implicarea lor, competiția noastră nu ar fi fost atât de reușită!

Mulțumiri speciale pentru: FUNDAȚIA AUTONOM, MERLINS BEVERAGE (AQUA VITAMIN), MEDASIMPEX, LUKY AMANETO.

_____________________________________
Activitatea face parte din proiectul „Descoperă adevărul: antrenament în literația media”, derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.
 

 

 

Comments are closed.