Caravana de Teatru Forum-Echipa

Caravana de Teatru forum în Piatra-Neamț: Adevărul din culisele voluntariatului!

#ONGfâșneț

Sâmbătă, 23 decembrie 2023, în Sala LogIn – Rubik Hub, Piatra Neamț, a avut loc a doua reprezentație din Caravana de Teatru Forum. Organizat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”, spectacolul realizat de tinerii #ONGfâșNeȚi, mândri voluntari ai ACS, a avut scopul de a aduce în prim-plan prejudecățile pe care le întâlnesc voluntarii și, în același timp, de a crea un spațiu pentru a interacționa direct cu spect-actorii prezenți. Publicul a fost alcătuit din persoane cheie, care au un impact semnificativ asupra vieții tinerilor care își doresc să facă voluntariat: părinți, profesori, autorități publice, membri ai ONG-urilor ori adulți interesați de acest subiect.

Încă de la începutul spectacolului, efervescența parinților a fost extrem de evidentă, aceștia fiind captivați de scenele interpretate, fapt care a creat o conexiune dinamică între toți cei prezenți. În partea de forum, momentul în care publicul a fost invitat să participe la reprezentație, adulții au devenit protagoniști ai unor adevărate dezbateri. S-au abordat subiecte sensibile, inclusiv probleme legate de sistemul de învățământ și de experiențele reale ale elevilor în școală. De asemenea, discuțiile au atins și subiecte ce țin de viața de familie, oferindu-le părinților oportunitatea de a-i înțelege mai bine pe adolescenții care își doresc să facă voluntariat.

Atmosfera a devenit încărcată de emoții, iar spect-actorii au fost invitați să privească voluntariatul cu alți ochi și să înțeleagă provocările pe care le întâlnesc voluntarii. Faptul că publicul a fost alcătuit din adulți a adăugat o notă specială spectacolului. Rollercoaster-ul de emoții generat în rândul audienței a atins cote înalte, iar concluzia a venit într-un mod neașteptat, din partea unui părinte prezent:

Este necesar să fim cu toții mai conștienți de provocările pe care le întâlnesc voluntarii, tinerii și copiii noștri, și să ne unim forțele pentru a combate orice formă de opresiune asupra lor! Pentru că voluntariatul nu este doar despre a face bine, ci și despre a înțelege și a aprecia cu adevărat esența acestui concept! Înseamnă enorm să îți investi energia și talentul pentru a îi ajuta pe ceilalți, fără a primi în schimb o recompensă de natură financiară!

Caravana de Teatru Forum continuă să aducă schimbare și să inspire comunitatea nemțeană. Spectacolul este al doilea din Caravana de Teatru Forum, o serie de 10 reprezentații ce se vor desfășura în Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman si Săbăoani. Așadar, în lunile ce urmează, vor fi organizate alte 8 reprezentații de teatru forum, ducând astfel mesajul piesei în fața a peste 500 de persoane, adulți și tineri din întreg județul Neamț.

________

Proiectul #ONGfâșNeȚ este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar ACS prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 
 

Comments are closed.