Untitled design (2)

Conferința #ONGfâșneț, un pas mai aproape de sectorul ONG

#ONGfâșneț

Înainte de încheierea anului 2023, reprezentanții sectorului ONG au celebrat, alături de tineri voluntari, realizările muncii lor, ca parte integrantă a comunității ONG din județul Neamț. Conferința #ONGfâșneț, eveniment organizat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” în cadrul proiectului #ONGfâșneț, a fost dedicată membrilor asociațiilor din întreg județul Neamț și tinerilor voluntari. Acesta a avut loc online, joi, 21 decembrie 2023, începând cu ora 17:00.

 

Gazdele au povestit despre activitățile aflate în desfășurare în cadrul proiectului, despre cele care urmează și, poate cel mai important, despre cum arată sectorul ONG, ce nevoi are și cum poate fiecare ajuta la găsirea soluțiilor potrivite pentru a consolida impactul organizațiilor neguvernamentale din județ. Organizația gazdă a prezentat platforma ONGNeamt.ro, ce are drept obiectiv promovarea rezultatelor și impactul acțiunilor organizațiilor din județ în rândul comunității locale, a publicului larg și a potențialilor sponsori. Platforma ONG va fi un hub digital pentru toate organizațiile non-profit nemțene, unde comunitatea va găsi informații despre proiectele și evenimentele desfășurate de ONG-uri, despre oportunitățile de voluntariat, despre bunele practici și multe altele.

Activitatea de brainstorming a adus plus-valoare evenimentului și a generat idei #fâșnețe. Voluntarii participanți au împărtășit faptul că prin voluntariat te poți dezvolta și poți lega prietenii sincere. În opinia lor, lipsește promovarea activităților ONG-urilor astfel încât să ajungă la cât mai mulți tineri. În acest context, platforma ONGNeamt.ro va veni în sprijinul voluntarilor și a organizațiilor care doresc să își promoveze activitatea.

Loredana Dinu, managerul proiectului, a evidențiat faptul că, în contextul diverselor provocări de la nivelul județului Neamț, ONG-urile joacă un rol vital în găsirea de soluții, iar acest lucru merită pus în lumină în cadrul platformei:

Ne dorim să construim un instrument de promovare pentru organizații, care să se concretizeze în noi colaborări, voluntari, donatori sau parteneriate. Consolidând legăturile dintre organizațiile non-guvernamentale și comunitatea locală, suntem convinși că împreună putem avea un impact și mai mare în viața celor din jurul nostru! Nu în ultimul rând, speram ca prin #ONGfâșneț să creăm nu doar o oportunitate de informare și colaborare, ci și momente valoroase de socializare și conexiune între participanții la activitățile proiectului, oferindu-le șansa de a construi relații puternice și de a dezvolta parteneriate durabile în beneficiul comunității noastre.

________

Proiectul #ONGfâșNeȚ este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar ACS prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 
 

Comments are closed.