Start proiect website post

Start educației media la Piatra – Neamț


 
Salutare tuturor!
Astăzi, avem vești bune pentru toți elevii de liceu din Piatra-Neamț.
Suntem încântați să vă anunțăm că am început un nou proiect,  dedicat educației media, numit „Descoperă adevărul: antrenament în literația media”. Este un proiect creat pentru a ajuta tinerii să înțeleagă și să navigheze în lumea mediatică, plină de informații și de dezinformare.
Proiectul se va desfășura în perioada 17 martie – 16 septembrie 2023 și va consta într-o serie de activități gratuite, menite să îi ajute pe elevii de liceu din Piatra-Neamț să își dezvolte abilitățile de alfabetizare media și de gândire critică.
În cadrul acestui proiect, elevii vor avea acces la următoarele activități:

  1. ateliere gratuite de alfabetizare media – Aceste ateliere vor fi facilitate de experți în media și vor acoperi subiecte precum identificarea și evaluarea surselor de informații, recunoașterea manipulării media și dezvoltarea gândirii critice.
  2. Club de media literacy – În cadrul acestui club, elevii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute despre subiecte legate de alfabetizarea media și dezinformare, precum și să își împărtășească ideile și experiențele personale.
  3. Treasure Hunt – Jungla urbană Media Literacy Edition – Deja celebra căutare de comori prin orașul Piatra-Neamț, Jungla Urbană, va fi dedicată anul acesta educației media, iar tinerii vor avea ocazia să-și testeze cunoștințele și abilitățile media pentru a rezolva provocările puse în fața lor.

Acest proiect este deschis pentru toți elevii de liceu din Piatra-Neamț care doresc să își îmbunătățească abilitățile media și gândirea critică, ajutându-i să navigheze în lumea mediatică plină de informații.
Mai multe detalii despre cum să te înscrii în proiectul „Descoperă adevărul: antrenament în literația media” vor fi disponibile pe site-ul nostru și pe rețelele noastre de socializare.
Sperăm că acest proiect va fi un succes și că va ajuta elevii din Piatra-Neamț să înțeleagă mai bine mediul mediatic în care trăiesc.
Vă așteptăm cu drag să vă alăturați nouă în această călătorie de descoperire a adevărului!
_____________________________________
💥Proiectul „Descoperă adevărul: antrenament în literația media” este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.🌞

Comments are closed.