Și a trecut Jungla Urbană 2022 #CLTfamily Edition…
O ediție ca o poveste, intensă, provocatoare, solicitantă, distractivă, #fâșneată. O ediție triplă, cu multe, multe provocări, cu ore de intense pregătiri, cu mobilizare, dar o ediție de care ne-am bucurat cu toții deopotrivă, voluntari și concurenți.
În cifre, Jungla Urbană 2022 arată astfel:
Piatra-Neamț:
– 52 de voluntari implicați
– 49 de echipe înscrise (147 concurenti)
– două trasee de 11 km fiecare, 9 checkpointuri pe traseu,
– 3 echipe câștigătoare
Tg Neamț:
– 41 voluntari organizatori
– 17 echipe inscrise (51 concurenti)
– un traseu de 7 km, 9 checkpointuri pe traseu
– 3 echipe câștigătoare
Săbăoani:
– 23 voluntari implicați
– 11 echipe înscrise (33 concurenți)
– un traseu de 7 km, 7 checkpointuri pe traseu
Jungla Urbană a însumat totodată peste 2000 ore de voluntariat, care au însemnat planificare, creare de trasee, creare de indicii, comunicare cu partenerii, promovare în social media, recrutare de participanți, instruirea voluntarilor și a concurenților, pregătirea materialelor pentru competiție, derularea competiției în sine.
A fost cu certitudine o provocare, începând de la planificarea unei ediții triple și coordonarea echipelor de voluntari pe trei localități, fiecare localitate având specificul ei și fiecare grup de voluntari fiind la prima lor experiență de acest tip, și încheind cu emoțiile cu privire la vremea capricioasă care ne „amenința” cu ploi și furtuni, însă a fost cu adevărat o muncă de echipă la capătul căreia zâmbim cu toții încântați de rezultatele obținute și încurajați de feedbackul participanților care deja ne-au „pus gând rău” și ne întreabă cu nerăbdare dacă mai facem anul acesta încă o ediție.
Poate niciodată până acum nu s-a vorbit în astfel de termeni despre voluntariat și despre implicare civică: indiciile, probele, dar mai ales locurile de pe traseu i-au purtat pe participanți într-o adevărată călătorie de cunoaștere a orașului din perspectiva implicării civice, punctele de control fiind situate în locurile cele mai reprezentative: Direcția pentru Sport și Tineret Neamț, Centrul de Zi pentru Persoane cu Nevoi Speciale Luceafărul, Fundația Autonom, Foișorul Voluntarilor, Spitalul de Urgență, Stadionul Municipal, Rubik Hub, Centrul de Zi pentru copiii orfani – Sancta Maria, Centru de Zi Preșcolari Castani, școli și licee, traseul încheindu-se la fostul Parc Zoo.
Vă redăm mai jos câteva din părerile concurenților care au participat la această ediție și care, împreună cu imaginile surprinse pe parcursul competiției, sperăm să ilustreze energia și vibe-ul atât de fâșneț al acestui proiect.
Feedback concurenți:
- „A fost o competiție bine gândită ce a pus mintea la contribuție de a dreptul și tot odată o competiție care încurajează munca in echipa și sportul.”
- „Indiciile au fost clare, traseul a fost logic și cursiv, voluntarii excepționali.”
- „A fost un traseu greu, dar nu imposibil. Indiciile au fost provocatoare, ne-am distrat căutând locurile și făcând provocările.”
- „A fost foarte fain si antrenant, dar am trecut si prin toate emotiile si starile. Am cedat la un moment dat, dar ne am revenit.”
- „A fost o adevarata provocare ! A fost greu, dar distractiv si am capatat o groaza de experiente noi!”
- „Am crezut ca va fi mai plictisitor dar de fapt a fost foarte tare.”
- „Ador, facem și a 2 a anul acesta?)”
Mulțumim celor care au crezut în noi și mulțumim celor care ne-au susținut, voluntari, concurenți și, mai ales sponsori, fără de care competiția noastră nu ar fi avut acest succes.
Mulțumiri speciale, așadar, sponsorilor: Fundatia Autonom, Vitamin Aqua, Dinamic 92 Distribution, Coca-Cola Romania, Qfit, D&B Center, Dolinex, Medasimpex, Wood William SRL, Pier Prod SRL, Grusov SRL, dl. Vasile Panaite.
Vă lăsăm în compania imaginilor surprinse pe parcursul acestei zile care vorbesc de la sine despre cât de intensă a fost toată această experiență.
Photocredits: Alessia Lupu si Dănuț Murariu