Generația Z – când nevoile devin idei și ideile – acțiuni fâșnețe

De ce?

Participarea scazuta a tinerilor cu varste intre 14-19 ani din judetul Neamt la activitati civice genereaza un comportament inactiv civic si in viata adulta.

Analizand procentul scazut al tinerilor nemteni care au participat la ultimele alegeri din 2019, gradul in care educatia civica este studiata in liceu, precum si sondajele de opinie realizate pe aceasta categorie de varsta, am identificat nevoia acestor tineri de a avea un cadru prin intermediul caruia ei sa poata actiona civic.

Pentru cine?

Proiectul ”Generația Z – cand nevoile devin idei si ideile – actiuni fasnete” are in vedere un grup tinta constituit din 1415 tineri, din care 1400 tineri din comunitatile insuficient deservite din judetul Neamt, respectiv satele Horia si Sabaoani si cele doua orase incadrate in categoria urban mic: Bicaz si Targu Neamt si 15 voluntari activi din organizatiile partenere.

Ce?

Activitatile principale ale proiectului constau in: realizarea unui studiu asupra starii de fapt privind nevoile tinerilor din judetul Neamt si diseminarea rezultatelor printr-un eveniment de tip conferinta, apoi, constituirea si formarea a 4 structuri noi ale Consiliilor Locale ale Tinerilor (CLT) in satele Horia si Sabaoani si in doua orase incadrate in categoria urban mic: Bicaz si Targu Neamt si dezvoltarea a doua structuri CLT deja existente din Roman si Piatra Neamt. In ultima etapa a proiectului cele sase structuri CLT din judetul Neamt se vor constitui intr-o retea care va monitoriza aplicarea politicilor de tineret la nivel local in vederea eficientizarii acestora.

De către cine?

Implementarea proiectului va fi asigurata de Asociatia de Sprijin Comunitar ACS, care coordoneaza proiectul avand la baza experienta de 20 de ani in implementarea initiativelor de tineret si 11 ani in coordonarea structurilor de tineret CLT si Asociatia de Initiativa Locala Roman 2002, care, in calitate de partener, aduce in proiect o consistenta expertiza privind realizarea de studii sociologice in comunitati marginalizate si experienta in proiectele adresate tinerilor din mediul rural.

Cand?

Perioada de implementare a Proiectului este de 14 luni.

 Implementarea Proiectului a inceput pe 4 martie 2021 şi se va finaliza la data de 3 mai 2022.

Proiectul este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar ACS și beneficiază de o finanțare în valoare de 75000 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Comments are closed.