Conferinta de lansare a Festivalului de Altceva – ed. a V-a

Joi, pe 23 martie 2017 a avut loc lansarea oficială a celei de-a cincea ediții a Festivalului de Altceva. Cu multă voie bună și optimism ne-am adunat toți, voluntari, parteneri și viitori participanți la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu.

Întâlnirea a început așa cum îi stă bine Festivalului, nonformal. Trupa de teatru de umbre CLT a prezentat piesa Oscar și Tanti Roz la care au lucrat în ediția trecută a Festivalului. Lansarea noii ediții s-a dovedit un prilej minunat pentru încă o reprezentație a spectacolului care a emoționat publicul și a explicat cum funcționează teatrul de umbre.

În cele ce-au urmat, ne-am amintit de edițiile anterioare ale Festivalului, am povestit despre cum a început totul și despre cum a evoluat proiectul până în prezent. S-au prezentat noutățile cu care vine această ediție, s-au setat obiectivele și s-au configurat așteptări. Tot în același ton, s-a prezentat echipa de voluntari care va face posibilă implementarea proiectului.

„Festivalul de Altceva” este în întregime un proiect de metode nonformale care promovează educația prin artă și cultură la toate vârstele. Printre metodele de anul acesta se regăsesc Biblioteca Vie și Teatru de Umbre, cunoscute de participanți din anii anteriori. În plus, va exista un concurs și o expoziție de tip Photovoice cu tema Povești din Underground, ce va prezenta viața artiștilor underground și problemele cu care aceștia se confruntă. Lista noutăților continuă cu atelierele de scriere creativă și cele de lecturi publice pentru copii, prin care se dorește apropierea acestora de literatură, de artă și cultură în general. Atelierul de Underground va reprezenta cea mai mare provocare a Festivalului. Acesta presupune organizarea de competiții de rap și rap battle, break dance, graffiti și beatbox. Simultan, se vor organiza expoziții de tatuaje și graffiti. Acestea sunt apreciate în rândul tinerilor și nu numai, fiind ramuri neconvenționale ale artei recunoscute deja pe plan internațional.

Într-o notă optimistă, toți participanții la conferință și-au luat rămas bun, urmând să se revadă odată cu lansarea atelierelor de teatru de umbre. Momentan, se întrevede o nouă ediție fresh a Festivalului de Altceva ce le pregătește iubitorilor de nonformal multe surprize.

DON’T FORGET #FestivaluldeAltceva2017 & #joinUS